Despre

Florin Lăzărescu (n. 28 martie 1974, Doroşcani – Iaşi), prozator şi scenarist. Absolvent al Facultăţii de Litere, Universitatea „Al.I. Cuza” Iaşi (1998). Organizator al FILIT – Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași.

A debutat în 2000, cu un volum de povestiri: Cuiburi de vîsc (Outopos, Iaşi). A mai publicat romanele Ce se ştie despre ursul panda (Polirom, 2003),  Trimisul nostru special (Polirom, 2005, 2014), Amorţire (2013) și volumule de povestiri Lampa cu căciulă (Polirom, 2009) și Întîmplări și personaje (Polirom, 2015). Cărțile sale sunt traduse în 10 limbi.

Scenarist al scurtmetrajului Lampa cu căciulă (2006, în regia lui Radu Jude, cîştigător a peste 50 de festivaluri internaţionale de film pentru cel mai bun scurtmetraj, printre care Sundance, SUA). Coscenarist al serialului TV Animat Planet Show, difuzat timp de 8 sezoane pe Antena 1. Coscenarist al mediumetrajului O umbră de nor… (2014, în regia lui Radu Jude; premieră la Cannes, în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs) şi al lungmetrajului Aferim! (2015, în regia lui Radu Jude; Ursul de Argint la Berlinale, pentru cea mai bună regie; nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film pentru cel mai bun scenariu din 2015, Premiul Gopo pentru cel mai bun scenariu, 2016).

http://www.romanianwriters.ro/author.php?id=22

florin lazarescu

foto: Teodora Rogoz

 Contact : flazarescu@gmail.com.

 

Un gând despre „Despre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s