Întâmplări și personaje

!Intamplari si personaje

Coperta cărții mele în pregătire la Polirom (va apărea pe la sfârșitul lui iunie). E vorba de un montaj de peste două sute de micropovestiri din Jurnalul meu, care are deja peste o mie. Una peste alta, o carte oarecum bizară. Am scris-o fără să-mi dau seama în ultimii 12 ani de viață, dar am muncit la montajul ei mai mult decât dacă m-aș fi apucat de una nouă, pornită de la zero. Nu-i jurnal propriu-zis, pentru că aici nu vorbesc direct despre mine și gândurile mele, ci povestesc – la cald, imediat după ce am observat ceva notabil – „întâmplări și personaje” prinse din mers. Pe de altă parte, îmi place să cred că volumul are schelet, cronologie, evoluție, mă rog, o coerență a lui, că întregul e mai mult decât suma părților.

În fine, e o carte la care scap de întrebarea pe care o primeam la celelalte ale mele. Cât la sută e realitate și cât e ficțiune în ceea ce scrieți? Aici e sută la sută realitate. Dar o realitate care de multe ori îmi întrece imaginația.

Un gând despre „Întâmplări și personaje

  1. An descoperit cu mare plăcere cartea dumneavoastra (cumpărată la aeroport duminică trecută) si am terminat- o azi. ..cu parere de rău.: ), mi- ar fi plăcut sa continue
    Nu vă cunoșteam, sunt plecată din tară de niscai ani, dar mă bucur de câte ori pot descoperi un scriitor roman care ma ajută să călătoresc si sa mă bucur.
    Cum am aflat că sunteti tradus in franceză, voi face un pic de publicitate prietenilor mei
    Multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s