Om cu domeniu

Tata şi mama vînd o bucată pămînt. Deşi mie mi se pare o bună afacere (lasă banii, dar scapă de o parte din munca medievală la care se autocondamnă), ei au găsit prilej să-şi facă tot felul de griji din asta. Ce cred eu, ce crede sor-mea Otilia? Că ne vînd moştenirea şi ne lasă pe drumuri? Dacă vrem să ne facem casă la ţară?! În treacăt fie spus, mai au vreo cîteva bucăţi pe care le blestemă în timpul muncii, le iubesc în timpul liber. Iar de casă la ţară este loc de vreo 7-8, în curtea lor.

Pămîntul pentru care au ofertă de vînzare e – după mine – o zonă crepusculară de la marginea satului, un no man’s land dintre oameni şi fiare, nu departe de pădure, într-un loc care se constituie într-o invitaţie mereu deschisă pentru lupi, să vină şi să-ţi urle în faţa uşii. Nu puteam înţelege de ce ar da cineva bani ca să-şi facă o casă acolo. Abia ieri m-am lămurit. E zona de fiţe a satului, locul în care toţi ăştia care muncesc în străinătate se reîntorc şi-şi construiesc case. Treaba lor, să-i mănînce lupii cînd se duc la veceul din curte!

Cel mai greu e să-l conving pe tata că-i o bună afacere. El, nu, că n-are nevoie de bani, las’ c-o scoate la capăt cu munca la cîmp (abia a terminat-o; şi s-a plîns nonstop că nu o s-o mai vadă sfîrşită). Plus „că-i pămîntu’ de la mama”!  Aşa că de azi înainte mi-am cumpărat domeniu pe net, florinlazarescu.com, poate mă crede că n-o să am nevoie fix de ăla pe care poate să-l vîndă el la ţară.

Un gând despre „Om cu domeniu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s