Păpuşi bătrîne

Am stat mult în cumpănă pînă să cumpăr păpuşile. Pe de o parte, m-au emoţionat cumva munca migăloasă pe care a depus-o o bătrînă (bărbaţii în vîrstă, cred, nu fac păpuşi decît dacă s-au lulit definitv) pentru fiecare detaliu şi, mai mult de-atît, gîndurile care i-ar fi putut trece prin cap bătrînei atunci cînd lucra la ele. Pe de alta, trebuie să recunosc, păpuşile mi s-au părut cam înspăimîntătoare. Apoi, după ce o doamnă m-a asigurat că banii ajung cu siguranţă la centrul de bătrîni, fix la persoana care a muncit la păpuşi, m-am hotărît să le cumpăr. Nu-i vorba de banii în sine, ci de faptul că-i puteam arăta astfel bătrînei cum cineva a fost interesat de creaţia sa.

Acasă, toţi au spus că e un gest frumos, dar mi-au confirmat că păpuşile sînt chiar  înspăimîntătoare şi mi-au dat de înţeles că ar cam trebui să le arunc.  Deci încă nu ştiu ce să fac cu ele. Aşa că, pînă una-alta, le-am făcut o poză.

5 gânduri despre „Păpuşi bătrîne

  1. Ai dreptate, frumoase nu sunt, dar doamna a facut ce a putut, probabil vârsta, artroza, lipsa de unelte, nu i-au permis sa produca un obiect mai….artistic. Dra ma înduioseaza, o întreaga poveste, pe care o banuiesc fara prea multe bucurii, în factura caestui cuplu de papusi. Eu nu le-as arunca, si evident nici nu le-as expune pe vre-o etajera, dar toti avem prin casa sute de obiecte inutile puse prin cutii, sertare, debarale, geamantane vechi, etc….Da-le si lor un destin similar. Este doar o ideee….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s