Ce bogată era bunica!

Am intrat astăzi într-un magazin unde-am văzut la superofertă un ţol de un metru pătrat care costa vreo 40 de euro. Ţol-ţol, ţesut din cordele, din ăla pe care orice om de la ţară îl are prin casă. Ba chiar mi-am amintit că unul ceva mai mare şi ceva mai arătos are cîinele părinţilor mei, pus în cuşcă, să nu-i fie frig peste iarnă. Fără exagerare. Am să-i zic mamei că-i bogată – are zeci de metri de ţoale din alea, ţesute pe vremea lui Ceaşcă, pe care astăzi nici nu prea le mai pune prin casă, că nu-s moderne. Le-a schimbat cu persane.

Dacă mă mai gîndesc la preţurile uriaşe pe care le-am văzut aici pentru hrană bio – lapte, brînză, ouă etc.; un iaurt banal: 7 euro -, cu adevărat bogată era bunică-mea. De la haine, ţoale, carpete, saltele, scaune, linguri şi pînă la fiecare înghiţitură de lapte, pînă  la ultima prună din vîrful copacului totul era ABSOLUT eco, bio.   Dacă-i fac un calcul (în preţurile actuale, vienez-occidentale, pentru aşa chestii) la ţoale, bertuţe, alte ţesături, scaune cu trei picioare, linguri de lemn, oale şi străchini de lut etc., deţinea o avere de cîteva zeci de mii de euro. Ce mînca zilnic ar costa la supermarket măcar 50 de euro pe zi. Cam 1500 de euro pe lună, deci. Trai măcar de-un director de bancă! Şi ea, săraca, habar n-a avut.

6 gânduri despre „Ce bogată era bunica!

  1. da, aşa e 🙂 eu m-am dus glonţ la bunică-mea la ţară (când am avut ocazia) si am căutat cana aia din email ciobit şi cu capac agăţat ca o scufie de gâtul ei, în care căra laptele, pe lânga care am găsit şi o cratiţă de aluminiu cu gauri în ea şi un felinar turtit, toate aruncate în fundul bătăturii, lucruri care ar da tare bine într-o grădina dacă ştii unde să le pui, c-aşa văzusem eu prin nu ştiu ce revistă şi, doamne, ce bani frumoşi costă dacă le găseşti de vânzare prin nu ştiu ce magazin „cu pretenţii”…

  2. ai uitat cumva expresia pe care o tot repeta bunica, pe care n-am mai auzit-o la nimeni, dar care cred ca te contrazice: „Eu is budita de toate, mama!”.

  3. Si daca ar mai tine cont Bunica si de alte bogatii pe care le-a strans de-a lungunl timpului in buzunarul de la piept atunci ar fi cu siguranta de departe mentorul vesticilor!

  4. „…..ce bogați au fost românii”……da’ nuj de ce, io cre’ că încă mai suntem…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s