Curiozitate SF

Vestea asta cu gaura neagră descoperită de NASA mi-a creat o curiozitate:

Să zicem că aflăm de la un savant – care ne demonstrează prin mijloace ştiinţifice, cu probe, în afară oricărui dubiu – că Pămîntul va fi înghiţit de o gaură neagră fix pe data de 14 martie, la ora 2, peste 150 de ani. Teoretic, vestea n-ar trebui să ne afecteze în niciun fel: nici noi şi nici copiii noştri nu vom apuca un astfel de sfîrşit al lumii. Practic, însă, vom putea trăi în continuare la fel? Ce comportament ar genera ştirea că, după noi, chiar vine potopul, că peste 150 de ani nu va mai rămîne nimic, absolut nimic, din ceea ce înseamnă omenire?!

Sînt curios să aflu reacţia personală a fiecărui trecător pe blogul meu, care are timp de-un exerciţiu de imaginaţie.

7 gânduri despre „Curiozitate SF

 1. Mortal!, asta da reciclare! Si eu care credeam ca este chestie de photoshop, când primeam câte o poza similara, gasita prin internet.Dar asta ai facut-o tu, Florin, asa ca nu este nici un truc.

 2. Daca e sa murim toti deodata si sa nu ramâna nimic-nimic nu m-ar intrista asa de rau cât ma intristeaza sa stiu ca soarele rasare si lumea exista in continuare si dupa moartea mea, ca si cum nimic n-ar fi.
  Deci, da, dupa noi, potopul.

 3. Cred că aş reacţiona ca atunci când în loc să apăs pe Ctrl s, apăs pe Ctrl a şi închid şi textul şi computerul. Când îl redeschid, mă văicăresc un timp, după care mă liniştesc.
  Cineva mai bun decât noi va salva oricum textul, chiar dacă de la un punct încolo nouă nu ne va mai fi util.

 4. M-aș preface ca nu stiu nimic despre asta si ca habar n-am despre ce vorbesc toti. Dupa care as muri de un ulcer perforat in maximum trei ani.

 5. Cred ca s-ar isca o isterie generala de conservare a informatiilor despre oameni si Terra, s-ar face fel de fel de colectii si s-ar trimite informatiile pe tot felul de suporturi electronice prin intreg sistemul solar, in speranta ca cineva, candva o sa ne descopere. Apoi cred ca ar incepe o frenezie a desfatarii, si cred ca toata miscarea ecologista s-ar duce pe apa sambetei. Oamenii ar incepe sa fie fericiti in mod obsesiv-compulsiv, ar evita toate gandurile despre moarte si In cele din urma cred ca ar izbucni foarte foarte multe violente la nivel local, apoi national, global… Si am disparea inainte de vreme :)) Sau daca nu se va descoperi ca Marte poate fi locuita si s-ar construi acolo statii in care oamenii ar putea locui. Dar pentru ca locurile sunt limitate, o sa se nasca iar controverse.

  Mi-a placut tare mult exercitiul asta. Ar fi distractiv sa postezi – sa zicem – saptamanal cate o tema din asta nastrusnica de gandire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s