Pinguini

Văd în faţa ochilor doar pinguini. Într-o oră merg la dentist şi încep un chin care va dura ceva vreme. Ca oricărui bărbat adevărat, mi-e o frică de mor.

Am mai fost de cîteva ori pe la cabinet cu radiografii, discuţii şi alte alea, pînă să bat palma cu domnu’ doctor. Şi tot ce mi-a rămas în cap e un monitor ataşat scaunului de dentist, pe care rulează un documentar cu pinguini. Şi-o să-l tot văd – şi cîte două ceasuri, am înţeles -, cu capul amorţit, în următoarele două luni. Mă rog, poate îl mai schimbă, dar de fiecare dată cînd am trecut pe acolo era acelaşi.

Există cumva vreun studiu care arată că pinguinii te calmează la dentist? Aflu eu.

Later edit!

M-am înşelat în privinţa fricii, ba chiar mi-a crescut self-esteem-ul: m-am simţit foarte OK, calm, răbdător, nepanicat, timp de un ceas, deşi vedeam în faţa ochilor cum sare praf de dinţi din polizor, freză sau naiba ştie cum se cheamă chestia aia cu ultrasunete care-ţi umblă prin gură. Singurul moment mai delicat a fost cînd mi-am amintit o fază din Seinfeld, cu Kramer la dentist, cînd am fost pe punctul de a izbucni în rîs. Am ridicat uşor mîna (consemnul meu cu doctorul, pentru atunci cînd nu mai rezist) şi i-am povestit faza, ca să nu creadă că am luat-o razna.  Şi el e fan Seinfeld, deci am rîs împreună.

În schimb nu m-am înşelat în privinţa documentarului: a fost ăla cu pinguini.

Şi uite şi faza cu Kramer:

3 gânduri despre „Pinguini

  1. eu nu stiu sigur daca pinguinii te calmeaza, dar daca iti dau numaru lu dentistu meu il rogi tu pe dentistu tau sa-i dea un telefon si sa-i spuna de unde a luat scaunu?; ca al lui n-are nici pinguini, nici monitor si o ora nu vezi si n-auzi altceva decat freza aia care racaie racaie…

  2. :))))) Doamne, e genial Kramer in episodul ala, il stiu. De fapt, el in toate e genial. Exact asa e, dupa ce iti trece anestezia, vorbesti intr-o parte, acum depinde de caz… Eu am patit de multe ori asa :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s