9 gânduri despre „Vine, vine primăvara…

 1. Bună ziua domnu Florin Gică sunt. Mă ertaţi căci ieu scriu cam rar căci am de treabă aicişa foarte mult şi nu prea am eu timp de cafe internet. Deci mea plăcut foarte mult pozele dumneavoastră şi poza cu omu care doarme pe bancă, parcă sunt ieu cînd mai facem pauză de la treabă căci eu şi Bejan punem peatră undeva înt-ro piaţă de aicişa de la Paris. Deci să ştiţ că ie şi un cîntec care se cheamă chiar aşa la vi en roz, care am auzit ieu înt-ro seară cînd veneam de la treabă o fată carel cînta la metrou. Deci ea cînta aşa de frumos că cît ieram eu de obosit de la muncă şi cu sculele în spinare tot ma-m oprit şi am ascultato şi ia-m pus în băscuţă căci avea jos o băscuţă un euro din toată sărăcia mia. Francejii ie cam zgîrciţi, nu prea punea nimeni nimic în băscuţă deci ea mea mulţumit şi mea zis ea căci ie un cîntec care cînta mai demult o altă fată care iera mai necăjită dar ea totuşi cînta la vi en roz. Mia mea plăcut foarte mult de fata aceasta care cînta la metrou căci aşa cum era ea cu o fustiţă şi ciorăpei şi un pardesiuaş boţit parcă era ca un pui de pisică iarna care na-re adăpost şi să nu ziceţ că nu ma-m gîndit pe loc să o invit chiar atunci în oraş la o prăjitură şi la un suc. Dar pe urmă ma-m gîndit totuş căci ieu veneam de la lucru şi eram ca vai de capu meu iară ea iera totuşi o domnişoară franţuzoaică şi mea-m zis ia să-m văd ieu Gică de drumul meu şi am plecat acasă, şi mea părut tare rău şi mea-m luat în seara aia un bojole şi îl beam şi mă tot gîndeam la fata aceia cum ar fi fost dacă ieu totuşi o scoteam la o prăjitură şi un suc. Şi Bejan se rîdea de mine şi zicea căci cică am văzut pria multe filme ceia ce nu ie adevărat dară ie adevărat căci ieu sunt cam sentimental de felu meu.

 2. Nu trebue să vă faceţ inimă rea pentru aşea ceva domnu Gică bună ziua.Ie pline stăţiile de metro la Paris de fete ca iea. E unele de cîntă şi pă romîneşte. Una a venit chear lîngă minhe în vagon cînd cînta Melancolie şi cînd ea-m spus că vin din ţara noastră sa pus pe rîs mai ceva decît eu acum cînd citii aici.Şa-m zis să mai postezc odatăşodată că’ ceo să fie. Măcar de era fata care cînta de prima dată şi alte cîntece şi mai cu sentiment şi mai cu talent şi mai cu personel aş mai fi zis, dar aşea?

 3. Sărumîna doamna Lorena Gică sunt. Vă mulţumesc pentru căci aţ citit cea-m scris ieu aicişa. Deci nu că îmi fac inimă rea pentru o fată care cînta ea în metro. Ştiu că ie multe fete şi chear femei care cîntă la metro dară dacă ieu tocmai pe fata aceia trebuea eu să o scot la o prăjitură şi la un suc? Căci aşa am ieu cîteo dată un obicei căci simt cîteo dată căci trebue să o iau pe o stradă şi nu pe alta care ie mai aproape sau căci trebue să mă joc puţin cu un căţel care apare dintro dată pe stradă şi nu mă joc cu o sută de alţ căţei sau mă duc fix întrun loc unde na-m triabă. Deci aşa am simţit ieu căci pe fata aceia trebuea să o scot ieu la o prăjitură şi la un suc. Înţelegeţ?

 4. Domnu’ Gică, pardon cum ar veni să mă excuzaţi că mă bag şi eu în vorbă, dar poate că şi mâine cântă fata acolo-şa şi o puteţi scoate matale la o prajitură şi un suc, care ar pica bine şi mâine că poate ie foame. Nu?

 5. Da mai încape vorbă?
  Un suc şi o prăjitură dedicată e altceva decât un done moa deo la pitie, un euro în băscuţă,domnu Gică, deci nu de foame ţine, domnu adc.
  Da poate ie tot acolo.S-aveţi succes!

 6. Dragă Gică, te invidiez că-ţi permiţi, după cum declari, să te primbi „cu sculele în spinare” prin Paris…

 7. Ei, domnişoara Lorena, românu’ tot ţăran, ce să-i faci?! Parcă mai ieri ieşeam de la film, de la Victoria şi intram la Opera să halesc nişte profiterole… care ţineau cât de cât de foame pân-acasă, ca să spui drept. Nu m-am gândit că la Paris lumea cântă la metrou de bon ton, nu pen’că i-ar ghiorăi, Doamne-fereşte, maţele – scuzaţi – de foame. 😉
  Aşa că vă rog să acceptaţi umilele scuze – adică să pardonaţi, cum ar veni. 😀

 8. Pingback: Vine, vine primăvara (II) « Florin Lăzărescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s