Subiectu’

Graţie unui elev căruia, cică, chiar i-am picat la bac (mulţumiri că mi-ai spus; sper că nu m-ai înjurat prea mult!), am aflat care-i textul din biletul 51. E vorba de ziua de 17 ianuarie 2003 (fază integrată, reluată, spusă altfel, cu tot contextul din jurul ei, în povestirea Maimuţa din Lampa cu căciulă):

Aseară, în timp ce umblam bezmetic printr-o alimentară, memoria afectivă mi-a fost brusc deşteptată de imaginea unei banane verzi. Mi-am amintit cum, în copilărie, am aşteptat să se coacă o banană. O cumpărase tata, după vreo două ore de stat la coadă. Mi-a explicat că, de fapt, bananele sînt galbene şi că-s mai bune coapte. Am pus-o pe fereastră şi o cercetam cu sufletul la gură de cîteva ori pe zi. Singura evoluţie a fost că s-a veştejit. După o săptămînă, am mîncat-o aşa. Am hotarît atunci că bananele nu-s cine ştie ce chestie. Acasă (deja numesc acasă noua mea gazdă!), ca o coincidenţă stranie, am auzit la ştiri că în zece ani e posibil să nu mai existe banane. Bananierii sînt atacaţi de o ciupercă letală.

5 gânduri despre „Subiectu’

  1. Asta mi-a picat si mie… dupa ce ca am dat ORALUL… mi-a mai picat si despre banane… am zis ca lesin de ras cand am vazut subiectul… =))=))=))

  2. obsesia romanilor pentru banane…

    pe mine ma deranjeazaza ca o consiliera precum dna vergu este pe biletele de bac: pur si simplu isi da coate cu literatura romana. adica aspectul valoric nu exista in biletele astea, arata confuzia societatii romanesti (na!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s