Gică în Franţa

Bună ziua domnu Florin Gică sunt. Băeatu cu gresea. Ce voiam ca să vă spun? Ieu intru aicişa ca să scriu mai rar căci ieu sunt acu la treabă la franceji şi chear la Paris, dacă ştiţi. Deci ieu sunt cu Vacă şi cu Bejan căci am prins o lucrare mai mare la nişte franceji.


Deci dacă vreţ ca să vă aduc ceva de la francej cînd măn-torc vă rog săm spuneţ, poate vreţ blugi sau o giacă, căci la iei e de toate.
Vacă şi ieu punem nişte peatră macadan şi văpsim undeva pe un deal unde ie o biserică foarte mare unde am aflat că se păstrează aicişa inima lu Domnu nostru Isus Hristos la care franceji zice sacrechior. Deci noi punem neşte peatră de macadan şi vopsim nişte stîlpii înt-ro peaţă unde e numa case vechi şi crecă ie un carter sărac căci are şi francejii problemele lor.


Deci să vă spun cea-m păţit eri seară. Eri seară după ce am terminat ieu m-eam strîns ieu bidinelile şi vopseaoa şi am zis căci să intru să biau o bere înt-ro cîrciumă. Deci am văzut ieu o cîrciumă care am crezut căci e de la Anbasadă de la noi căci scria pe ea Consulat adică chiar consulat şi pe româneşte. Deci am intrat ieu la Consulat dar nu era nici o cîrciumă de la noi acoloşa, căci era tot o cîrciumă de franceji şi crecă a scris pe ea Consulat ca să atragă pe bieţii români care vine aicişa la muncă. Deci am intrat ieu şi am loat iun bier, adică o bere căci aşa se zice aicişa. Oameni din cîrciumă se uita la mine căci eram cam cu pete de văpsea pe salopetă şi ieram eu şi cu găleţile, dar cred căci sa gîndit că viu de la muncă şi nu m-ea zis nimenea nimica. Şi cum biam eu berea aceia a intrat nişte japonezi crecă căci avea ochii de japonezi şi japonezii a început săm-i facă poze şi să se bucure de parcă văzuseră pe moş crăciun. Şi o japoneză ce să zic tare frumuşică m-ea cerut voe să facă o poză cu mine şi apoi şi alţi japonezi a venit la poze de parcă eram prieteni de cînd lumea şi ieu mă gîndeam căci Vacă no să mă creadă cînd o săi zic căci mea-m făcut poze cu o japoneză.


Deci la un momendat un franţuz grăsan care bia o cafea l-ea zis la japoneji că mă confundă cu unu dea lor care şi iel era zugrav şi bea acolo mai demult şi că să num mai facă poze. Şi deci grăsanu ma întrebat de unde sunt şi ieu am zis:
– De Rumani, am zis ieu.
Zice iel:
– Chel pei de merdă.
Deci ieu ma-m cam supărat oleacă şi mea-m zis ieu, lasă căţ arăt ieu ţie grăsanule.
Zic:
– Se vre. Me le fam sont le pliu bel fam diu mondă.
Grăsanu sa agitat oleacă.
– Me coa? Tiut le fam sont bel.
– Se vre. Me jeo ne pa dorgasm că avec le fam rumen.
Deci ia-m traso grăsanului căci na mai zis nimic căci a rîs şi iel şi crecă voia săm dea o bere dar iam zis în gînd dute dracu căci crecă Vacă mă aştepta acasă căci era tîrziu.
De aceia zic căci dacă vreţ ceva de la Paris săm spuneţ căci vă iau şi ne înţelegem noi în ţară.

7 gânduri despre „Gică în Franţa

  1. asta mi-a placut mult de tot, nu m-am amuzat asa sincer de mult timp. oare cine o fi dl.gica? o fi tot dl.lazarescu? oricum, sa le dea Dumnezeu sanatate si sa scrie bine, impreuna sau sperat, carti adica, …si pe bloage…:)dar cum asa, „un pays de merde”? chiar daca e adevarat, nici la ei situatia nu e prea roz.
    ps: tot nu-mi place frau herta muller, ce-o mai fi cu dumneaei?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s