Urări şi cozonac

Am mai scris parcă: îmi displac – hai să nu zic urăsc – urările făcute cu ocazia sărbătorilor. Pentru că mi se par – hai să nu zic ipocrite – inutile, formale. E ziua ta, e Paşte, e Crăciun, e Anul Nou etc., hop o tonă de urări. Ok, e frumos, e politicos, aşa se face, aşa e bine, dar dincolo de asta, mai interesantă, mai din suflet, mi se pare o urare făcută într-o luni dimineaţă, într-o joi după-amiază.

Asta pe principiul pe care l-am stabilit împreună cu prietenul meu Padre: o urare egal o felie de cozonac. Şi se întîmplă cam aşa: eşti burduşit de mîncare, nu mai suporţi să vezi mîncăruri „speciale” şi te duci la/ te întîlneşti cu cineva (care, la rîndu-i, e burduşit, nu mai suportă mîncare). „Uite, haleşte o felie de cozonac adusă de mine”, îi spui entuziasmat. „Desigur, ia şi tu o felie de cozonac de la mine!”, îţi răspunde la fel de pătruns de magia momentului. Şi împreună, halim. Pentru că aşa se face, aşa e bine. Însă de cîte ori se întîmplă să primeşti o felie de cozonac cînd te întorci de la serviciu într-o miercuri nasoală?

În fine, nu mai lungesc vorba, ce-am scris mai sus e – iertare – o scuză nepoliticoasă pentru faptul că nu prea fac/ răspund la urări cu ocazia Sărbătorilor. E din cauza prea multului cozonac. Exagerez, ştiu, greşesc, dar  sînt sincer. O după-amiază oarecare frumoasă!

3 gânduri despre „Urări şi cozonac

  1. las’ ca asta nu-i nimic. astea-s doar sacaitoare. te-ai gandit vreodata cat de macabra e urarea ‘sa va traiasca’ adresata unei familii cu copil mic?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s