Raţe sau cormorani?

De vreo două luni fac împreună cu Ralu un curs de fotografie. De vreo trei săptămîni ne-am cumpărat un aparat foto mai de Doamne-ajută. Asta înseamnă, pe de-o parte, c-am prins să-mi modific cumva haios reflexele de cetăţean, de pieton normal la cap. Am început să observ altfel lumea, în funcţie de cum bate lumina, de exemplu. Sau, alt exemplu, nu ştiu cum să fac, dar simt nevoia să mă duc să tai un copac din parcul de sub geamul bucătăriei, care-mi strică nişte cadre mişto cu cîţiva moşi jucînd şah. Mă rog, faze şi apucături din astea. Pe de altă parte, mai înseamnă că de-acum înainte o să vă cam înnebunesc cu poze pe-aici.

Şi deja am o controversă cu un prieten: săptămîna trecută, venind de la părinţii mei, am prins o poză cu o ciudăţenie a naturii – eu zic că-s raţe în copac, prietenul meu, că-s cormorani. Ceea ce, oricum, tot ciudat ar fi, avînd în vedere că faza se întîmplă pe undeva pe lîngă Iaşi, nu în Deltă. E vreun expert în zburătoare pe-aici care să ne lămurească? Raţe ori cormorani?

8 gânduri despre „Raţe sau cormorani?

  1. Nu sunt expert, dar dupa vizitele mele prin Delta, as fi de acord cu prietenul tau. Cormoranii, migratori cum sunt, poate vin mai din nord si se duc spre „tzarile calde”…

    Sigur reflexele de cetatean se vor modifica dupa ce microbul fotografiei va declansa „mutatatii” in felul de a vedea si, mai ales, de a TAIA imaginile din jurul tau.

  2. @fl, Sunt cormorani, si mama mea e de aceeasi parere, e profesoara de biologie, pasarile tale au gitul lung, sunt aerodinamice. Se hranesc cu pestele din lacuri, in urma incalzirii globale clima s-a modificat asa ca stau pe la Iasi, nu mai au chef sa se duca in Africa.

  3. eu unul nu cred ca ratele pot sa stea in copac din cauza formei labei picioarelor. de-aia isi fac si cuib pe pamant prin boscheti.

  4. He-he, ce te miri, ai uitat de cele trei lebede venite cu vreo doi ani in urma, clar cormorani. Eu una de acum sper la nuferi 😉

  5. Poate vei crede, poate nu, dar si eu am avut aceeasi dilema cand intr-o vizita la sora mea in Weybridge, UK (apropae de Londra) – si am vazut un cormoran in varful unui par in mijlocul laculu idin spatele blocului… si, recunosc, am ezitat sa spun cuiva, dar am facut ceva research si din fotografie m-am lamurit ca e intr-adevar cormoran… deci se pare ca e gresita impresia ca traiesc doar in delta, poate coada laculu ie si ea o delta…:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s