15 gânduri despre „Răzbunarea librarului

 1. Bună seara domnu Vasgar Gică sunt. Mă ertaţ că mă bag în vorbă, da mia îm place mereu săn-văţ de la oamenii mai deştepţi de aceia vreau ca să vă întreb. De ce ziceţ că ie mai răi că domnu Purice scrie ortodocs creştineşte? Adică din ce ziceţ domneavoastră eu înţeleg una la mînă că a scrie creştineşte ie rău, iară doi la mînă a scrie ortodocs creştineşte ie şi mai rău. Da cînd ziceţ aşa ceva pe ce vă bazaţ domnu Vasgar? Pe Coran? Sau pe cartia tibetană a morţilor? Căci uitaţ că singuru scrietor romînesc care a loat premiu Goncur a scris chiar aşa cum spuneţ, ortodocs creştineşte cu inventareri dacice. Şi a luat Goncuru, mea spus mia un profesor din Franţa care am pus eu grese la el acasă cînd eram la treabă în Franţa cu Bejan. Aţ auzit de el? Adică nu de Bejan dacă aţ auzit, ci dacă aţ auzit de scrietoru acela romînesc care a halit Goncuru. Vedeţ căci sar putea găsi ceva pe gugăl. Aşa. Căci domneavoastră sunteţi om cu carte şi nu vreau ieu Gică să vă mai amintesc de un alt scrietor Fiodor Mihailovici care zice toţ căci a scris creştineşte şi a scris cică foarte mişto. Eu am văzut filmu şi aşa ie, puteţ să vă uitaţ şi domneavoastră, căci să nu mai ziceţ în rîs de creştineşte şi ortodocseşte. Bună seara.

 2. Deci asa se enerveaza Gica 🙂 Cred ca-i a doua oara cind subtilitatea-i joaca feste.Nu a scrie ortodox crestineste e rau ci a nu gasi tonul potrivit cind o faci(iar comentariul cred ca la asta se referea).Altfel,eticheta asta poate legitima orice aberatie. Iar a-l compara pe Dan Puric cu Dostoievski (caci amindoi, nu-i asa, au scris „crestineste”) e, vorba lui Andrei Plesu, ca si cum l-ai compara pe …Dan Puric cu Dostoievski.

 3. Puric mai are mult pana sa-l ajunga pe Vintila Horia la calitatea scriiturii. Cat despre latura crestina – a lui e in mare „propagandistica”. Nu e la nivelul misionarilor care-ti bat la usa cu Turnul de veghe in mana, fiindca e o persoana educata, inteligenta si carismatica – dar tot deranjanta e, prin insitenta de-a desconsidera orice exista sau respira in afara „cuvantului domnului”.

 4. Bună seara domnu Constantin ieu sunt Gică băeatu la care aţ răspuns. Mai întîi vreau ca să vă mulţumesc căci maţ luat în seamă. Deci ieu nu sunt suptil căci vin de la treabă. Dar ieu cred căci domneavostră sunteţ mai suptil decît trebue, adicătălea cam supsuptil.
  Deci unu la mînă lăsaţ pe domnu Vasgar să spue el cea vrut să spue. Poate iel nu a vrut să fie aşa suptil.
  Doi la mînă, cînd spui cuiva căci măta e curvă, nu eşti un om suptil care ai vrut să zici ce mai face mama ta.
  Trei la mînă, ieu am zis că egzact espresia care rîde domnu Vasgar se potriveşte la scrietoru acela romînesc care a loat Goncuru, deci vorba lu Stan şi Bran mai uşor cu pianu pe scări.
  Patru la mînă, ieu na-m conparat pe nimeni cu nimeni, căci nam văzut filmele de care ziceţ.
  Deci părerea mea e să fim suptili, dară să fim prea supsuptili. Bună seara.

 5. forta polemica a lui Gica (i-am urmarit – fascinat – evolutia pe acest blog) si argumentele irefutabile pe care le aduce in acest interval ortodox-puricesc, ma obliga sa ma abtin de la orice comentariu.
  sa vorbeasca specialistii! 🙂

 6. Bună seara domnu Titus Gică sunt. Voiam să mă culc dar am văzut căci aţ răspuns oleacă la cea-m zis eu şi am zis să mai stau oleacă căci mia îmi place să fac politică cu oamenii deştepţi care am ce învăţa de la ei. Deci eu Gică ca politică sunt liberal. Deci ieu Gică sunt dea-cord ca toţ oamenii să zică şi să facă ce vrea ei fiecare. Deci domnu Purice poate să creadă ce vrea el. E dreptu lui curat constituţeonal. Eu văd căci domnu Purice nu înparte pliante pe stradă şi nici nu dă bani la oamenii ca săl voteze, dară văd căci derenjează pe alţii că zice ce crede el. Păi dacă zice prostii or săl asculte doară proştii. Atunce de ce noi oamenii deştepţi să ne inervăm pe domnu Purice? Mia chiar num pasă de domnu Purice dară eu chiară ţin la principii, măn-ţelegeţi?
  Lăsaţ domnu Titus să zică fiecare cea-re de zis, că măcar de asta e frumoasă viaţa la noi la romîni.
  Ca să nu mai spun că creştinismu ăsta a fost făcut de nişte indivizi mai abotnici decăt domnu Purice şi care nici măcar nu scria cărţi şi nu apărea la toc şouri. Mea spus mie un profesor din Grecea la care am pus faeanţă.

 7. @ vasgar: Help meee!!

  @ Gica: Ce sa zic? Parca nu mai esti asa simpatic. Bag sama ca de cite ori te enervezi tricoul de Gica devine prea strimt si ti se duce si fondul de ten. Personal, imi placea mai mult Gica decit ventrilocul care il manevreaza.

 8. @Gica: Departe de mine gandul sa nu-l las pe domnul Puric (sau pe oricare altul) sa faca si sa propovaduiasca ce doreste. Daca ati fi citit cu atentie (si fara prejudecati) ce-am scris mai sus, ati fi inteles ca eu chiar il apreciez si am fost chiar prezent la o conferinta de lansare a Omului frumos. Are un discurs fermecator, umor si fiind actor, interpreteaza ceea ce spune – ridica tonul artistic ca Vraca in momentul culminant al povestirii, dialogurile din povestioare le spune pe mai multe voci, etc. Asta nu inseamna ca nu ma deranjeaza in continuare, pe mine personal( si sper dl Gica ca-mi dati voie sa am opinii si gusturi personale) faptul ca ne considera pe toti cei nereligiosi, atei si chiar nepracticanti un fel de primate! Sau si mai rau – dihori, ca in celebrul citat al lui Tutea: „O babă murdară pe picioare, care stă în fata icoanei Maicii Domnului în biserică, fată de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare asa, dihor. „

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s