5 gânduri despre „Dedicaţie pentru Gică

 1. Bună ziua domnu Lăzărescu Gică sunt. Să ştiţ că ma-ţ impresonat foarte mult cu această dedicaţe cu fata care cîntă la pian căci mia îm place foarte mult muzica cu pian, deşi ie ca cînd vorbeşte un neamţ, căci nun-ţeleg nimica dar totuş îm place. Mia mia-r fi plăcut foarte mult să mă fac muzicant din acesta de pian, căci îm place că ei nu zice nimica niciodată. Şi odată m-am luat ieu după doi muzicanţ din aceştia care tocmai ieşea de la un concert. Crecă era iarnă căci ningea. Ieu nu mai ştiu ce făceam ieu acoloşa pe stradă, dar deodată am văzut cum ieşea de la firalmonică domni şi doamnele înbrăcate frumos cu blăniţe la gulere şi cu costume negre şi care se urca în gipane şi pleca. Mă mai uitam eu aşa şi deodată a eşit doi muzicanţi cu cojocele şi peste cojocele avea ei prinse cu curele doă dible din acelea mari. Şi ei şi-a aprins cîte o ţigare şi a pornito la drum cu diblele în spinare. Şi eu ma-m luat după ei căci voiam tare mult să văd dacă chiară ei nu zice nimica niciodată. Şi ei tot mergea aşa prin zăpada care ningia şi sa oprit la o tîrîe tavă lîngă gară şi a intrat la tîrîe tavă. Ieu mă uitam pe giam. Ei a pus diblele jos şi a luat ceva de mîncare şi doă beri. Ieu ma-m gîndit atuncea ca să intru căci poate ei vorbeau, să aud şi eu ce zice. Şi am intrat şi ieu. Me-am luat o emileană cu vanile şi o bere şi ma-m pus la o masă alăturea de ei. Chiară era să calc pe o diblă. Şi cînd ma-m aşezat ieu, unu zicea la celălalt.
  – Mă, da na zis doamna căci ie cu cîrnaţ de casă?
  – Ba da, căci aşa a zis.
  – Dar acesta nu ie cîrnaţ de casă, ie cîrnaţ de magazin.
  – Poate căci e totuşi cîrnaţ de casă, dară are gust de cîrnaţ de magazin.
  – Nu-mi zice mia ce gust are cîrnaţu de casă. Ăsta e cîrnaţ de magazin toată zioa.
  – Lasă măi căci merge şi cîrnaţu de magazin.
  – Nu ie vorba căci merge ci căci am loat ţapă.
  Şi sa-ntors iel la doamna care vindea la tîrîe tavă.
  – Doamna, vreţ să veniţ puţin?
  Doamna şi-a şters mînele de şorţ şi a venit puţin.
  – Ce san-tîmplat?
  – Doamna, me-aţ spus căci fasolea ie cu cîrnaţ de casă.
  – Aşa şi? zice doamna.
  – Păi ăsta e cîrnaţ de magazin.
  – Aşa şi?
  – Păi deci e loat din magazin.
  – Păi de unde aţ vrea să-l iau?
  – Păi de ce ziceţ că ie de casă?
  – Auziţ domnu, eu la-m loat din magazin dară pe iel scrie că e cîrnaţ de casă, căci pot să vaduc eticheta.
  – Deci aşa trebuia să ziceţ doamnă, căci e cîrnaţ de magazin care scrie pe iel căci e cîrnaţ de casă.
  – Auziţ domnu, doar nu o să vreţ să vă zic acuma şi cine a tăeat porcu şi de unde la loat. Deci nu vă place nu mîncaţ.
  – Nu ie vorba căci num-i place ci căci aţ zis că-i cîrnaţ de casă.
  Doamna sa-ntors la tejghea căci acoloşa aştepta un ţigan cu un cîne pe jos.
  – Femeea are dreptate, zice celălalt muzicant.
  – Cum adică femeea are dreptate?
  – Adică az se face cîrnaţ de casă şi la magazin.
  – Bun, dară să zică femeea căci ie cîrnaţ de casă făcut la magazin.
  Şi a terminat amîndoi de măncat cîrnaţu de casă făcut la magazin. San-brăcat ei cu cojocelele şi ş-ia luat diblele şi a eşit. Dar ieu na-m putut merge după iei căci am mai stat pentru căci săm-i termin emileana cu vanile. Deci nu pot să zic acuma că ştiu ce vorbeşte muzicanţi cînd vorbeşte. Nu vriau să mă dau mare.

 2. Dragi compatrioţi şi dragă Gică,

  Eu candidatu la Preşedenţia României Alt Gică vreau să mă desolidizez public de acest golan care se cheamă Gică întrucît două puncte:
  1. Vine aicia pe sait şi se poartă ca un vierme de Internet căci dacă nu ştiţi ce-nseamnă vă explic că mi-a zis mia Gelu Crîşmaru. Bă Alt Gică, mi-a zis, acoladă de om ce eşti, un vierme de internet Wurm pe germană, Ver pe franceză, Baco da Seta pe italiană şi mai ales Worm engleză, este un animal care intră pe calculatoruri şi se bagă în samă şi te-ameţeşte cu vreo poveste sau vreo imagine frumoasă şi numa ce îndată te-a prins şi gata, nu mai scapi veci din ghiarele lui. Aşa şi Gică că se vede public cum este.
  2. El le zice, număru doi, la romi care-s cetăţeni români de cultură romă că se cheamă ţigani a se vedea textu lui. Eu ca candidat mă desolidizez puternic de asemenea limbaj deochiat şi jignitor la adresa comunităţii de cetăţeni români de cultură romă şi propun ca cetăţeanu Gică să fie interzis pe sait şi banat că nici ca văr nu-l mai recunosc de cînd a zis că nu mă votează.
  Da nu-i nimica Gică uite tu nu mă votezi da deja s-a adunat lume pe saitu meu că şi eu mi-am făcut unu, nu ca tine umbli bramburea pe saiturile la alţii, şi au venit oameni şi mă susţin să ştii. Atîta am avut de zis şi nu uitaţi că vă iubesc şi cu mine Alt Gică la Preşedenţie veţi trăi mai bine decît bine! Trăiască România şi noi veseli în ea!

 3. Gică, muzincantu’ ăla cică iubitor de cîrnaţi de casă pe bune se dădea mare degeaba. Un cunoscător adevărat nu cere cîrnaţi de casă la restaurant.

 4. Bună seara domnu Florin Gică sunt. Nu va-ţ culcat?
  Mă gîndeam ieu căci aţ mîncat toată veaţa numa la restorant. Deci ce cere un cunoscător adevărat cum spuneţ la restorant? Văd că cunoaşteţi oleacă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s