Un interviu senzaţional cu Gică: “Deci despre Dumnezeu ieu am o părere bunişoară da trebe să vedem pînă la sfîrşit”

Domnule Gică, în scurt timp văd că aţi devenit un personaj renumit pe blogul meu. Şi cumva controversat aş putea zice. Vorba aia, unii vă iubeşte, alţii vă urăşte. Haideţi să facem ceva lumină printre lucruri. În primul rînd, ce sînteţi dvs., om sau personaj?

Bună ziua domnu Lăzărescu Florin Gică sunt. Ieu, sunt puţin emoţonat pentru căci na-m mai dat interviu pînacum decît odată, cînd mam angajat cu Bejan văru meu în Germanea la muncă şi atunci a venit un om şi nea loat un interviu, şi nea loat şi anprente. Deci acum să vă răspund. Ieu crecă sînt om pentru căci lumea care mă ştiie zice, ce om ie Gică ăsta.

Ne puteţi prezenta un mini-CV?

Ce să vă prezint? Na-m înţeles aicişa.

Lăsaţi… Cum aţi defini viaţa dvs. într-o singură vorbă?

Vieaţa mea a lui Gică înt-ro singură vorbă ar fi doă vorbe, adică var şi grese pentru căci ieu dau în case cu var şi pun grese.

Mărturiseaţi undevă că lectura v-adoarme. Vă văd totuşi un băiat pregătit. Unde v-aţi cizelat cultura generală?

Ieu vă mulţumesc domnu Lăzărescu pentru căci sunteţ fuarte amabel cu mine. Ieu trebe să vă spun căci nu am făcut şcoli aicişa la noi pentru căci nu am găsit nicio şcuală care să o facă Gică. Deci ieu am plecat cu Vacă şi cu Bejan care ie verii mei la muncă în: Italia, Grecea, Franţa, şi la nemţ. Aicişa ieu am făcut multe şcoli printre cari am făcut şi chiar o şcuală de ot ietud, cum zic francejii pe limba lor, şi aicişa la ot ietud am făcut şcuala ca noă, cu var, grese, faeanţă, mă rog tot ce trebe. Aicişa am stat ieu cel mai mult căci iera probleme.

Deci ieu am făcut şcuala şi cînd venea domni profesori fuarte deştepţi iei le plăcea să vorbească cu Gică adică cu mine căci iei zicea pe limba lor, pentru căci francejii vorbeşte aşa o limbă pe nas, căci ieu Gică sînt lespri perdiu e retruve deola samplisite. Deci ieu am tras cu urecea la tot ce vorbea oamenii deştepţi în juru meu şi aşea am aflat ieu fuarte multe lucruri cari am aflat apoi de la alţ oamenii deştepţ că ie în cărţi. Apoi deci profesori iera mulţumiţ de cum am pus ieu gresea şi ma chemat şi la iei acasă. Deci acasă , iei vorbea acoloşa fuarte multe şi ieu ascultam , căci ieu cînd pun grese sau d-au cu var ascult, pentru căci na-m ce face alceva. Deci aşa am auzit şi eu una alta.

Iar în Italiia la Piţa acoloşa unde ie un bloc care stă să cadă am făcut ieu o şcuală care am crezut la început că ie pentru handicapaţ, pentru căci toţ rîdea de iei şi zicea iete mă ologii, da apoi ieu am aflat că ologiii ceia se ocupa de unde vin vorbele. Şi mi-e mia plăcut aicişa fuarte fuarte mult căci cînd am dat cu var am aflat de unde vin fuarte multe vorbe.

Ce traume aţi suferit în copilărie? Dar în adolescenţă?

În copilărie ieu am avut doară vărsat de vînt , da asta are toţ oameni, deci nu pot zicea nimica special aicişa. Vă mulţumesc den-trebare.

Care a fost prima dvs. dragoste?

Fata lu nea Gagarin care avea motoreta aceia care stă mai sus de Bejan la magazin şi Gagarin are viia ceia care a loa-to de la ceape după revoluţe cînd sa certat cu a lu Şobolanu că Şobolan iera consiler la premărie şi voia el via aceia.

Cum vă înţelegeţi cu rudele?

Deci ca cu rudele. Ieu mănţeleg cel mai bine cu verişori mei Vacă şi Bejan. Care Vacă a făcut posliceala la Iaş şi iel citea pe Robinson şi m-il povestea şi mie şi mai ziceam şi ieu cît-eo prostie.

Care este cea mai mare realizare din viaţa dvs.?

Ieu încă nu o am cea mai mare realizare. Ieu încă zic că ieu Gică mai am încă de lucrat.

Ce target aveţi în viaţă?

Deci ieu am multe lucruri în vieaţă care am loat din Franţa şi de la nemţ, deci teve color, leptop, butele, da target din ăsta încă nu am loat da am să iau.

Ce părere aveţi despre Dumnezeu, Kant, Kafka şi Freud?

Vă mulţumesc den-trebări. Deci despre Dumnezeu. Deci despre Dumnezeu ieu am o părere bunişoară da trebe să vedem pînă la sfîrşit. Ieu cred căci şi Dumnezeu are de dat nişte esplicaţii la oameni, nu numai oameni la Dumnezeu.

Deci despre Kant. Ieu cred căci Kant ie un fel de Dumnezeu a lui oamenii fuarte deştepţi. Ie bine şi nu ie bine. Pentru căci Kant crecă a fost fuarte deştept pentru căci mea esplicat mie odată un domnu profesor cum Kant acesta a criticat cam tot ce ie de criticat. Dar ieu Gică zic: da dacă Dumnezeu nu egzistă? Da dacă în mine Gică nu ie nicio legie morală? Da dacă omu ie conştent de iel însuş prin obecte, cum zicea Foierbah? Da nu vreau să intru aicişa în amănonte.

Despre Kafca deci. Ieu cred că apsurdu nu trebe inventat pentru căci el egzistă.

Despre Froid deci. Aicişa vreau să vă dau domnu Lăzărescu un răspuns care ie vaziv. Pentru căci cum m-ia spus mie un domnu profesor, Gică, mea spus, uneori ie bine în veaţă să dai un răspuns care e vaziv.

Aş dori să vă solicit opiniile legate de o serie de subiecte arzătoare ale culturii române… După dvs, ce sînt domnii Liiceanu şi Pleşu, filosofi sau scriitori?

În primu rînd Licianu şi Pleşu ie şi iei oameni ca noi toţ. Ieu zic că nu ie filozofi pentru căci cînd am fost la muncă în Grecea mea spus mie un profesor căci toţ filozofii ie morţ. Vorba lu un profesor francej care am pus ieu grese la el acasă care mia spus, Gică, mea spus, az nu mai poate să fie filozofi pentru căci az ie cinzeci şi doă de canale de teve. Dar ieu cred căci iei nu ie nici scritori. Pentru căci ce însemnează az scritor? Scritori a fost Dostoevshi. Az toţ ie scriitori, cum zicea o doamnă pe blogu lu domnu Lăzărescu.

Deci scritori ie ceva foarte relativ, cum zicea mie un profesor care mea zis: Gică, az totu ie relativ. Deci ieu cred că Liceanu şi Pleşu are o problemă.

De ce-l iubeşte lumea pe Mircea Cărtărescu? Aţi citit Orbitor?

Aici ieu am o teorie a mea a lui Gică. Oamenii are nevoie de idoli. Deci are nevoie şi de scritori idoli. Ca şi cu Biblea. Nimenea nu citeşte Biblea, da toţ sen-chină lu Dumnezeu. Aşea şi cu Orbitoru care ie un fel de Bible.

Aveţi vreo completare de adăugat la Omul recent al lui H.R. Patapievici?

Vă mulţumesc den-trebare. Ieu aş vrea să mai spun lu domnu Patapevici doar atîta: Doamne ajută.

Să revenim la cotidian… În jurnalul ei intim, Alina Plugaru se întreabă: „Sînt chiar atît de speriată de sentimentele care apar după o despărţire, încît să nu am puterea să pornesc o relaţie?”. Ce i-aţi putea răspunde în acest sens?

Lu doamna Plugaru? Ieu iaş spune căci mai ie băeţi buni care nu se gîndeşte doar la sex şi deci să caote un băeat bun ca văru meu Vacă de egzemplu şi ia-ş mai da număru de telefon a lu Vacă.

Unde e mai bine, în comunism sau în capitalism?

În Germanea.

Cum vedeţi viitorul lumii?

Ieu zic căci ie bine. Lumea va vrea săş puie toţ grese şi faeanţă deci ieu Gică am de lucru. Va fi fuarte fuarte frumos, cu grese şi faeanţă peste tot şi oamenii toţ vor fi fericiţ.

11 gânduri despre „Un interviu senzaţional cu Gică: “Deci despre Dumnezeu ieu am o părere bunişoară da trebe să vedem pînă la sfîrşit”

 1. Domnule Gica, sunteti nemaipomenit.
  Mi-a placut mult experienta dvs.la scoala de ologi. Intre noi fie vorba, aţ fost puţin neatent, era o scoala de filologi. Si ar fi bine sa va feriti sa va bagati intre iei, dom Gica. Baietii astia,care sunt mai mult fete, se cred fuarte destepti si se ocupa cu filo-ologirea. Cand nu filo-ologesc limba romana ei insisi, se filo-ologesc intre ei,una-doua, caci iubesc cu patima una si aceeasi limba si nu se inteleg de fel intre ei cum s-o foloseasca. Io zic sa aveţ grija, dom Gica.

 2. Dragi concetăţeni şi fost dragă Gică,

  Eu aicia vreau să vă spun aşa: nu degeaba zicea domnu Poet cu P mare Adriean Păunescu odată la televizor că în românia cu r mic numa sfertodocţii îs promovaţi în faţă iar ăia care au învăţat care au făcut şcoli de informatică ca mine de exemplu care am învăţat informatică cu domnu Gelu-crîşmaru la jocuri electronice la el în crîşmă noi ăştia care avem ce spune nu sîntem promovaţi în faţă.
  Domnu Lăzărescu aşa sînt de supărat pe dumneavoastră că-l promovaţi în faţă pe văru-meu Gică care nici gramatică nu ştie că-mi vine să mor de ciudă! Şi îmi vine să şi plec definitiv de pe blogu dumneavoastră domnu Lăzărescu da nu plec numa pentru că sper încă că oamenii care îs deştepţi şi care intră aicia văd că eu îs mai deştept decît Gică şi o să vină şi pe blogu meu care l-am deschis! De asta stau domnu Lăzărescu să vă fur oameni cititori că altfel sînt tare supărat da să consemnaţi asta!
  Şi tu Gică gata să nu mai vii la mine că hă hă vere dragă dă şi mie bani de-o litră de rachiu cu-mprumut că n-am comenzi de grese şi mor de sete. Să nu mai vii auzi? Să te duci la şcolile alea de ologi să-ţi dea. Mamă ce supărat sînt! Abia mai pot să zic de încheiere Trăiască România şi trăiască satu nostru!

 3. sper că acest interviu va fi reluat şi în antologia „mari interviuri cu mari fainţari şi gresagii”. de altfel, mă voi ocupa personal de asta.

 4. Pingback: Dacă ai gustul diversității știi să alegi esențialul din toate « Teologie pentru azi

 5. Pingback: Lucian Dan TEODOROVICI » 20 x 20

 6. Gica, e un om din popor, si in ciuda a cat am dori noi sa il desconsideram, sa nu spun dispretuim ca e prea dur, are un aport important in societatea romaneasca… Sa nu uitam ca sunt oameni care mor cazand de pe schele, isi intretin familiile prin munca dura si fac adesea lucruri de care noi nu suntem in stare ori nu dorim pur si simplu sa le facem.O zi buna, Florin!

 7. @Mikael Eon: iei lucrurile prea în serios. Nu desconsideră nimeni pe nimeni aici. Taică-miu a lucrat o viaţă în construcţii, n-aş putea desconsidera niciodată asta.

 8. Stiu, Florin, nu poti sa redai o asemenea lume decat daca ai trait printre ei, dar doream sa amintesc acest lucru ca nimeni sa nu isi faca o impresie gresita despre aceasta lume, poate ignoranta si mediocra, dar efortul lor e de apreciat deseori…

 9. Bună ziua domnu Eon Gică sunt. Ieu vreau ca să vă spun căci sunt impresonat căci ţineţ cu oameni sinpli care adesea lumea se rîde despre iei că ieste proşti pentru căci nu are o şcuală la bază dară ei are şcuala vieţi care la şcuala veţii nu se cope la egzamene. Ieu ştiu că oameniii deştepţi se rîde de noi pentru căci noi oameniii sinpli nu ştim să vorbim, dară ei oameniii deştepţi oare ştie să vorbiască? Iei au uitat ce zicea un poiet care mia plăcut mia foarte mult, care zicea că din vorba noastră cu îndeamnuri potrivite oamenii deştepţi a ivit cuvinte pentru vite.
  Ieu vă mulţumesc domnu Eon pentru căci am vorbit oleacă aicişa şi vă doresc multă sănătate şi mie.
  Gică

 10. Superb:)) chestia asta o iau si o printez si o citesc maine la scoala ca sa ma relaxeze si sa ma faca sa rad, ca si-asa maine ma terorizeaza profii la scoala, ca-s a doispea. Macar asta o sa ma relaxeze :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s