Arta frecării pereţilor

…nu credeam s-o învăţ vreodată.

Ziceam că m-am apucat de văruit, de dărîmat casa. Arată ca-ntr-un film de groază. A intrat praf pînă şi în inima laptopoului ascuns în husă, într-un rucsac, într-un şifonier.

După ce-am frecat cu glaspapir vreun metru pătrat în două ore şi-am făcut un nor gros de praf de părea că a luat foc blocul, am ieşit nervos din casă şi-am plecat la Magazinu’ de scule să găsesc vreo unealtă care să mă ajute. Am găsit un soi de mini-picamer – cică profy – cu glaspapir pe talpă, care în loc să dea găuri raşchetează. Se cheamă şlefuitor. Pînă la urmă tot tu faci treaba, tot tu înghiţi praful, dar e cumva distractiv. Vibrezi şi la două ceasuri după ce l-ai lăsat din mînă, mergînd pe stradă. O raşchetezi cu tălpile.

8 gânduri despre „Arta frecării pereţilor

 1. 🙂
  Am trecut şi eu prin asta acum doi ani.
  Nu pot să te consolez decât zicându-ţi că peste doi ani, cutreierând blogosfera pe laptopul relativ neprăfuit din apartamentul încă acceptabil zugrăvit, o să zâmbeşti sado-nostalgic unor postări pline de năduful tău reîncarnat.

 2. Bună zioa Gică sunt. Domnu Lăzărescu Florin, ce mai faceţ? Ieu am entrat pe sait la domneavoastră pentru căci să văd dacă aţ mai pus poze, pentru căci aveţ nişte poze fuarte frumoase. Domneavoastră le făceţ? Ieu am văzut căci aţ început să daţ cu var şi vreau să vă întreb de ce naţ chiemat un specialist? Ştiţ că ieu sunt zugrav de meserie, am lucrat oleacă înafară, am pus grese şi am dat cu var şi chiar la şcoli de oameni fuarte deştepţi, şi acoloşa nimenea nu zice că se pricepe la dat cu var, toată lumea chiema pe mesieu Jic. Dar aicişa la noi tuată lumea se precepe la tuate şi chiar la dat cu var, de aceia treaba merge prost foarte. Treaba domneavoastră, dar ieu vă zic să nu loaţ pînea unui zugrav şi să chiemaţi un zugrav pînă nu ie prea tîrziu.

 3. Aoleu. Si eu sunt de parere ca mai bine chemi un mester. Macar sa iti dea jos vechea tencuiala si sa iti indrepte peretii. Si dupa asta n-ai decat sa vopsesti tu singur.
  Dar lucrand singur la scosul tencuielii vechi, faiantei, vopselei ori la daramatul peretilor,iti umpli plamanii de praf si nu prea cred ca ai sanse sa scoti tu un perete drept punand tencuiala noua. Ai mai degraba sanse sa dai vopsea noua peste tencuiala veche ori pereti netencuiti cum si unde trebuie si sa iti pice si zugraveala cea noua in decurs de 3 luni pana la un an (: Io ii cam dau dreptate lu dom Jic.

  Daca totusi te incapatanezi sa faci singur toata treaba,vezi ca tot in comert gasesti(chiar f ieftin, vorbesc serios) niste mascute anti-praf – cam ca acelea pe care le poarta chirurgii. Iti acopera nasul si gura si sunt foarte utile in toate operatiile gen: dat
  jos tencuiala, zugraveala veche, taiat, scos gresie, daramat pereti, lustruit parchet vechi. Fie-ti mila de plamanii tai. 🙂 Succes.

  Si inca ceva. Daca sunt corect puse, termopanele ar trebui sa izoleze zgomotul strazii bine. Asta mi-au spus-o si mie cativa oameni care si-au pus de doua ori termopane in aceeasi camera/ casa. A doua oara au fost mai norocosi, evident.

 4. scriitor in devenire> am mester, am scris in comentariul de mai sus. doar nu m-am apucat eu sa darim pereti de-aiurea.

 5. a, ok. Am citit eu aiurea. Bun, am inteles acum, tu esti doar salahor. In cazul asta, sa ai totusi grija de plamanii tai si de ochi. Am uitat sa iti spun, tre sa ai si ochelari cand muncesti in praf. Gata, am terminat cu instructaju ptr protectia muncii si am fugit.Inainte sa zvarli cu vreun bca dupa mine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s