Fise şi covrigi pentru cerşetori

Mi-am luat bani exact de două pachete de ţigări şi am ieşit de la serviciu să mi le cumpăr. La uşa supermarketului era o cerşetoare cu un cabanos în mînă, care implora lumea să-i cumpere o pîine sau un covrig. Era zăpuşeală, femeia se ruga din suflet.  La casă, m-am tot foit ca să cîştig timp în care să mă gîndesc dacă renunţ au ba la un pachet de ţigări. Am luat pînă la urmă un singur pachet şi o pungă cu şase covrigi.  Mi-a rămas şi rest. Trei i-am oprit eu, trei i-am dat femeii, care mi-a urat sănătate mamei. Se cheamă că-s un om bun, nu?

O spun autoironic, pentru că mă gîndesc ce nimicuri dăm noi cerşetorilor, care – zice-se – ni se vor întoarce pe lumea cealaltă. Dac-ar fi aşa, în lumea de după ne vom procopsi cu iaurt, covrigi, mere, pere, cîteva ţuici, vreo două ţigări (doar nu crede cineva că cerşetorii nu-şi cumpără chestii din astea din banii cerşiţi). A, da, şi cu o mulţime de fise pentru un telefon la care probabil vei avea nevoie de cartelă.

3 gânduri despre „Fise şi covrigi pentru cerşetori

  1. Tot o miscare negandita fac si aia carora li se face mila de bietii cersetori care mor iarna de frig si le dau o haina groasa. Na, sa va vad io cu suba pe voi „dincolo”, unde ( in varianta optimista, ca doar ati facut fapte bune, precum asta) n-o sa fie zapuseala, da’ nici frig, oricum. Bine ca mi-ai deschis ochii, o sa caut niste bermude si-un tricou mai vechi, ca si-asa astia stau infofoliti permanent, indiferent de anotimp.

  2. Nu uita de ochelari de soare! Mai ales dacă nimereşti în iad… Îmi şi închipui faţa unui cerşetor căruia îi dai nişte ochelari de soare. Să fie acolo, pentru lumea cealaltă.

  3. Ah, si inca ceva. Daca ii dau unuia niste reviste porno, ce se intampla? Le confisca la intrare? (merg tot pe varianta optimista, pt ca in iad oricum nu se face selectie la intrare, deci presupun ca nu le-ar pasa nici de reviste, ba chiar le-ar incuraja).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s