Pe fugă, din Deltă…

Sînt în Deltă, la Sfîntu Gheorge. Scriu pe fugă, că aştept să înceapă un film, proiect pe ecranul uriaş al festivalului de film Anonimul. De fapt, n-am timp decît de nişte poze.

Un tip care-şi cară barca cu bicicleta pe Dunăre (e apropiat cam mult, de asta se vede prost):

barcabicicleta

Un vapor la Sfîntu Gheorghe:

vaporul

Trei cai păscînd nisip la vărsarea Dunării în mare:

treicai

…şi marea la Sfîntu Gheorghe (proaspătă, fotografiată azi):

marea1

marea2

7 gânduri despre „Pe fugă, din Deltă…

 1. Bună ziua domnu Florin sunt ieu Gică şi ma-m întors. Şi am văzut ieu pozele care îs fuarte fuarte frumoase dar numai căci aţ făcut o greşală, pentru căci omu acela din prima poză nu cară barca cu bicicleta, cum ziceţ domneavoastră, ci e tocma invers: cară bicicleta cu barca. Deci ieu am pus poza în fotoşop şi am inversato cu 180 de grade şi mea eşit corect omu, barca şi bicicleta.
  Alfel, faceţ nişte poze fuarte fuarte fromoase şi văru meu Vacă mea zis să vă întreb dacă nu vreţ să făceţ poze la nunta lui, că se însooară Vacă pe 8 septenbrie.
  Alfel, ce mai faceţ? ce mai scrieţ? Aţi rezolvat problema cu televizorul acela, pentru căci am aozit că aţ avut probleme cu un teve, a scris ziarele cum aţ umblat pe la toţ meşterii, dar sunt nişte hoţi şi nişte excroci, mai bine loaţi un teve nou sau o plazmă, pot să vă aduc ieu din Italia.

 2. de unde stăteam eu, l-am văzut pe omu’ ăla pedalînd. vîslele îs de vrăjeală. deci cară barca cu bicicleta.

 3. Bună ziua domnule vărmiu Gică. Iar vii aicişa şi scrii prostii? Fărstonzăhend, cum zice neamţu, cîn’ ne-am întîlnit eu de-o parte la nişte gratii tu de cealantă parte, ai zis că-ţi pui secretoasa să-mi scrie nişte rînduri. Secretoasa mea aşteaptă să primească de la secretoasa ta rîndurile acelea că cam are chef să răspundă.
  Secăndondăhend, cum zice acelaşi neamţ care nu prea ştie engleză, poţi să intri şi pe sait la vărtu din cînd în cînd că nu numa domnu Lăzărescu se dă în bărci se mai dă şi alţii nene! Şi e uşor bă Gică: baţi pe tastadură www apoi pui punct apoi baţi numele meu de familie apoi pui punct din nou apoi scrii ro. Ro vine de la Romîn de Onoare, ăsta sînt io bă vărmiu Gică.
  Despre domnu Lăzărescu nu zic nimic că m-a adormit cu valurile lui şi cu Sfîntu Gheorghe. Dacă tot se dă rotund că e acolo cu Sfîntu Gheorghe şi îl pozează eu întreb aşa ca tot omu: Da balauru? Unde e balauru?

 4. Şi încă ceva băi domnule vărmiu Gică. Dacă domnu Lăzărescu a scris aşa cu barca care cară bicicleta, atunci aşa e corect. Că a făcut un pont. Dacă te întrebi ce-i ăla un pont nu te mai întreba că tu nu înţelegi nimica. E masculul de la poantă că poantă e femelă şi aia o fac numai femeile. Bărbaţii fac ponturi. Că altfel se numea ca exemplu Poanta Euxină. Dar nu, el se cheamă Pontul Euxin şi asta de ce? Ia zi, de ce? Pentru că Euxin e de genul gramatical mascul, adică avem: un euxin, doi euxini. Şi atunci avem un pont nu o poantă. Ca să înţelegi băi vărmiu, că gramatica asta-i grea pentru tine…

  P.S. Domnu Lăzărescu, eu am înţeles aia cu bicicleta care poartă barca pe valurile albastre ale Dunării, da vreau să vă adresesc o întrebare: cînd aţi scris bibicletă în loc de bicicletă tot un pont aţi făcut? Că aici recunosc cu ruşine că nu m-am prins…

 5. Gud morning vere Gică sunt. Ieu te rog să nu te rîzi de mine cu linbi străine pentru căci conosc şi ieu olecuţă de linbistică pentru căci am fost la muncă înafară şam pus grese şam dat cu var la vreo două şcoli unde am stat de vorbă în alte linbi cu ooameni fuarte fuarte deştepţi. Şi dacă vrei să şti euxin însemnează bun adecă amabel cu străinii, deci pontul bun cu străinii, căci iera şi alte poante rele cu străinii, de egzemplu pontul cacoxin. Toate astea ie pe linba lui Homer, puate ai văzut desenul acela cu Homer Simpson.
  Cît despre secretara mea Angelica ia e în congediu acum la fîn în Austria de aceia nu ţa ma-i scris la secretara ta, da după ce face fînu o zis că arenjează să ne vedem la noi la ţară la un mic şo bere. Deabea aştept, puate vine şi domnu Lăzărescu dacă a rezolvat problema aceia cu teveul care i se stricase. Te pup vere.
  Servesc patria!
  Gică

 6. Domnule vărmiu Gică, în primu rînd să ştii că Homer Samsonait vorbea englezească. Dacă vrei să zici de Homer ăla din Grecia, adică Ὅμηρος Hómēros, care a scris Odiseea, cu bărbatul ăla de-l chema Ulise şi a mers pe mare ca dementu pînă l-a inspirat pe unu Geims Giois să scrie despre el, apăi eu n-am auzit de Homer ăla. Aşa că nu mă lua cu dintr-astea d-ale tale intelectuale!
  Şi mulţumesc de invitaţia la grătărel că n-am mai băut o bere cu tine de cînd eream amîndoi copii şi ne jucam cu să mă scuzi în ţărînă. Abia aştept să se întoarcă din Austria secretara ta, poate aduce nişte carne de cangur, că am auzit că cresc acolo canguri şi ornitoringi care-s un fel de porci cu gît lung care mănîncă furnici. Nu de alta, da am mîncat o dată piept de cangur in Frangfurt şi de-atunci visez să mănînc nişte mici şi sărmăluţe de canguri, că dacă nu te-nduri şi tu să cumperi nişte crocodili, ce să fac?
  Să ne vedem cu bine, căci vorba lui Homer ăla de care n-am auzit: ubi bene ibi patria. Sau ăsta era Cicero? Nu mai ştiu. Mă rog, cum să-ţi zic eu, închei ca în sat la noi cînd ne întorceam de la o petrecere în biblioteca comunală: habent sua fata libeli, vere!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s