Făgăraşi all-inclusive

Ziceam că revin la excursia din Făgăraşi. A fost o plimbare din aia băieţească, doar împreună cu prietenul meu Bris (unul dintre cei mai vechi; ne ştim de cînd eram colegi de bancă în liceu).

Înainte de toate, trebuie să laud vitejia maşnii lui – un Opel Corsa din ’91 – care a făcut Transfăgărăşanul în trei pistoane (unul nu mergea de la o bujie arsă, de care Bris şi-a dat seama doar la întoarcere). Mişto e că toţi ai noştri ne sfătuiau prin telefon să avem grijă să nu mergem cu viteză. Cum naiba, cînd cu greu atingeam 90 la oră (da, Bris, ştiu, nu omit, spun: de vreo 3 ori, timp de cîteva secunde, am prins chiar şi 110 la oră)? Dar asta ne-a avantajat, am văzut ţara aproape la pas, fără riscul vreunui accident rutier.

În cele cinci zile – două pe drum, trei pe munte -, am avut parte de o vreme cu meniu all-inclusive – ploaie, vînt, ceaţă, ger etc. -, din care au lipsit doar tornadele şi fulgerele. De asemenea, şi o aventură all-inclusive. Cum e prea cald ca să scriu în detaliu, iar o imagine face mai mult decît o mie de cuvinte, mă rezum doar să postez nişte poze (am şi filmat; cînd o să reuşesc să montez un filmuleţ, îl postez aici):

Cazare la Bîlea Lac:

labilea

Spre vf. Lăiţel:

brissprelaitel

Vf. Lăiţel. După ce am urcat şi am coborît de pe el, fix în poziţia din care l-am fotografiat, ne zăpăcisem prin ceaţă şi nu mai ştiam ce-i. Am stat şi am privit la el cu invidie şi admiraţie, considerîndu-l aproape inaccesibil, promiţindu-ne că o revenim într-o bună zi să urcăm pe el. Abia la întoarcere, cînd l-am urcat-coborît din nou, ne-am dat seamă că deja trecusem pe acolo:

laitel2

Lîngă Lacul Călţun:

lingacaltun

Lacul Călţun:

caltun

În Strunga Ciobanului:

brisstrungaciobanului

Pe vf. Negoiu:

eubrisvfnegoiu

În Strunga Dracilor:

eustrungadracilor1

eustrungadracilor2

Un porumbel pe la 2300 de metri înălţime. Doar el ştie ce căuta pe acolo:

unporumbel

Nişte cai în Transfăgărăşan:

transfagarasan1

2 gânduri despre „Făgăraşi all-inclusive

  1. clipul e de pe you tube? chiar daca nu e iti spun eu, dar nu acum, maine ca acum sunt super obosit si termin tigara si ma duc la somn. numai bine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s