David Lynch / Interview Project

Mi-a arătat Radu acum vreo lună proiectul ăsta a lui David Lynch, dar n-am apucat să mă uit pe îndelete decît aseară. Pe scurt, Lynch merge de-aiurea prin State şi vorbeşte cu oameni obişnuiţi, găsiţi pe marginea drumului. Îi pune să-şi povestească viaţa în cîteva minute, îi întreabă ce visuri au avut, ce-a ieşit din ele, cu ce regrete s-au ales. Nişte chestii aparent simple, vii şi tot mai senzaţionale prin acumularea personajelor.

Ce mă suprinde la americanii ăştia get-beget, portretizaţi deja pe siteul proiectului, e că trăiesc extrem de prost – mi se pare că mult mai prost decît în România -, dar îţi dau sentimentul unei demnităţi pe care nu o văd la români. „N-am făcut mare lucru în viaţă, dar măcar m-am străduit şi sînt ok cu asta” par să spună cu toţii, printre rînduri. Am impresia că noi nu prea mai avem oameni aşa. Îmi şi închipui un proiect asemănător în România – cei mai mulţi s-ar plînge că au o viaţă de rahat, o ţară de rahat, că nu i-a ajutat nimeni etc.

Postez mai jos prezentarea proiectului făcută de Lynch şi două personaje favorite din cele de pînă acum: Jess, un bătrîn, şi Louis, un tip de vîrsta mea:

Lynch

Jess

Louis

InterviewProject.com

Shared via AddThis

3 gânduri despre „David Lynch / Interview Project

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s