Două nopţi în Cheile Turzii

Mi-am împlinit în sfîrşit o dorinţă pe care n-am apucat s-o trăiesc anul ăsta, deşi am fost de mai multe ori la munte: să stau la cort. Pentru mine, senzaţia asta nu poate fi egalată de nici un hotel de cinci stele. Am rămas vreo două ceasuri într-o noapte, singur, aruncînd lemne într-un foc de indian rătăcit în preerie şi m-am uitat la pereţii ăia de stîncă. Şi chiar mi-am amintit la un moment plicticoşenia oferită de Hiltonul din Budapesta, unde am stat acum vreo lună, care îmi arăta o perspectivă moartă, chipurile senzaţională: Dunărea şi-un palat văzute pe fereastră, ca-ntr-un tapet din ăla idiot, lipit de peretele apartamentului.

Vineri seara am căutat pe net, împreună cu Ralu, Oana şi Ştef, un loc mişto în care n-am mai fost. Am ales Cheile Turzii mai degrabă la întîmplare, informaţiile şi pozele găsite pe net nefiind relevante. Drum lung, dar ţară frumoasă, chiar şi dacă nu cobori prea des din maşină (recomand oricui drumul dintre Vatra Dornei şi Bistriţa, care se apropie foarte mult de cum ar arăta o Românie turistică ideală: şosea mişto, generoasă, pe patru benzi, traversînd un peisaj montan de-ţi taie respiraţia). Nu mai spun de peripeţii, vreau doar să postez nişte poze, fără comentarii, care poate o să-i convingă şi pe alţii să meargă acolo (menţionez că la intrarea în Chei nu se poate sta decît la cort, dar, la ieşirea din ele, am zărit de pe creastă o mulţime de pensiuni).

panoramachei

cheiturdaf

cheiturdad

cheiturdac

cheiturdab

cheiturdaa

cheiturda2

cheiturda3

cheiturda4

cheiturda5

cheiturda6

cheiturda8

cheiturda7

Un gând despre „Două nopţi în Cheile Turzii

  1. am fost si eu vara trecuta impreuna cu prietenii mei.am urcat pe`o partea a Cheilor si`am coborat pe cealalta. cel mai mult mi`a placut acolo sus, la inaltime, ” La Cruce”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s