Am rezolvat Cluju’!

Am amînat lansarea de carte de la Iaşi ca să pot merge la cea de la Cluj, mi-am luat de ieri bilete, am căutat pe Google Earth cum ajung la TIFF, am învăţat străzile din Cluj, m-am trezit la 5 dimineaţa şi mi-am scris articolul, am fost la serviciu şi am înregistrat poezii de Irina Nechit pentru proiectul „Copou – parcul poeziei”, am vorbit pe fugă cu vreo doi prieteni, am fost la o emisiune la TVR Iaşi, am stabilit o întîlnire în Cluj cu Mihaela Ursa, mîine dimineaţă la 8, am alergat şi mi-am cumpărat două tricouri, un hanorac şi un rucsac, am luat un taxi, am verificat pe bilet la ce oră am tren, mi-am luat deodorant şi energizante, am intrat în casă, am forwardat nişte afişe către printare, am pierdut vremea pe net, m-a sunat Ralu, m-a întrebat la ce oră plec, am scos biletul din portofel, m-am uitat exact la oră şi am realizat că într-un minut, la 20.42, pleacă trenul spre Cluj. Evident, l-am pierdut. Îmi luasem bilete dus-întors şi, cînd am verificat azi ora de plecare, m-am uitat din greşeală pe biletul Cluj-Iaşi, nu Iaşi-Cluj. Stăteam liniştit, credeam că trebuie să plec pe la 10 noaptea. Naiba să le ia, jur că arătau fix la fel.

Am fost la gară şi n-am mai găsit nici un tren spre Cluj cu care să pot ajunge pînă mîine la 13, ora lansării. Acum vreo doi ani, am pierdut tot cu o zi înainte, tot dintr-o încurcătură idioată (era defazat calendarul de pe mobil) avionul către Luxemburg, însă atunci am găsit altă rută, din bucăţi, şi am ajuns în ultima clipă. Se vede treaba că e mult mai dificil să ajung la Cluj.

Ce pot spune? Mii de scuze pentru cei pe care i-am anunţat de venirea mea la Cluj, pentru cei care se oferiseră cu atîta bunăvoinţă să piardă vremea cu mine. Sper să nu-şi închipuie cineva că mă dau vreun Michael Jackson care-şi amînă concertele pe motiv de boală subită. Pur şi simplu am pierdut trenul spre Cluj şi altu’ pînă mîine nu mai e.

7 gânduri despre „Am rezolvat Cluju’!

  1. inca-mi mai sterg ochii umflati de plans. si pe-ai studentilor mei. ramai dator pe toamna si pana atunci organizam o garda pe blog, in runde, sa te-anuntam din sfert in sfert de ora la cat pleaca trenul. luiza, te legi sa faci prima de rond?

  2. Pingback: Când scriitorii pierde trenul, că și ei e oameni « Blogeri-m-as si n-am cui

  3. a, clar. de câte ori am făcut drumu ăla în patru ani, pot să-i zic şi care-i ăla care vine de la galaţi, care pleacă din gara nouă, care are vagoane bune, în care cad geamurile de la compartiment 🙂

  4. Pingback: În sfîrşit, la Cluj « Florin Lăzărescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s